24. december 2020

 

Nedenstående artikel er indrykket i Give Avis:

Vækstområde Give: Uhre & Nybæk flytter deres virksomhed til byen.

Fixoni på Bæksgårdsvej får snart nye beboere, når konsulent og specialistvirksomheden Uhre & Nybæk flytter teltpælene fra Kongerslev i Nordjylland til Give. Og det handler om gode vibrationer på flere parametre.

 

GIVE: De karakteristiske 12-kantede bygninger på Bæksgårdsvej 3 i Give har i en årrække været base for den familieejede børnetøjsproducent Fixoni med familien Utoft som ejere.

  1. januar 2019 fusionerede Utoft Kids Group med Brands4kids fra Ikast, og de to parter i fusionen blev enige om at samle alle administrative funktioner herunder salg, marketing, design og indkøb i Brands4kids hovedkontor i Ikast.

Utofts bygninger på Bæksgårdvej skulle fremover fungere som lager- og logistikcenter, og det efterlod en del tom plads, som man har søgt at få udlejet.

Og det er her Uhre & Nybæk kommer ind i billedet. Claus Stadsbjerg Nybæk og Søren Uhre var nemlig på jagt efter et nyt domicil

– Firmaet har eksisteret siden 2014, hvor Søren Uhre og mig startede det op. Jeg bor i Kongerslev i Nordjylland, og dengang besluttede vi, at det i første omgang var her, vi skulle have vores hovedkontor, fortæller Claus Stadsbjerg Nybæk, der er virksomhedens CEO og sælger, mens den i Esbjerg bosiddende Søren Uhre er CTO (teknisk chef, red.) og sælger.

Cykelsportsrelationer til Give

Det er så også lige den lille finte, at Søren Uhre og hans familie de sidste par år har været meget involveret i Give Cykelklub, så i hvert fald den ene af de to partnere har en ret stærk relation til Give.

Virksomheden Uhre & Nybæk har 9 ansatte, mens et datterselskab, CSC Reliability, i skrivende stund har en ansat.

Der er tale om en konsulent- specialistvirksomhed, der blandt andet tilbyder service og vedligehold indenfor vibration, opretning, støjundersøgelser og momentmåling, ligesom Uhre & Nybæk også tilbyder uddannelse indenfor det specifikke fagområde som vibrationstekniker.

God beliggenhed i et vækstområde

Hvad er det så, der får den unge virksomhed til at søge mod Give, fremfor at holde fast ved domicilet i det nordjyske?

– I bestyrelsen satte vi os ned og kiggede på vores strategiske planer for vores virksomhed. Vi blev enige om at søge hen mod et regulært vækstområde kontra Nordjylland, som jo også ligger lidt langt væk fra mange ting. At det lige blev Give var lidt tilfældigt. Det handlede om udbuddet. Vi ville gerne mod trekantområdet, og da vi via danbolig Erhverv blev præsenteret for Fixonibygningerne i Give, kunne vi godt lide både bygningerne, beliggenheden og prisen, fortæller Claus Stadsbjerg Nybæk.

Virksomheden havde brug for et fælles samlingspunkt, og nok er Kongerslev et smukt sted, men centralt ligger det jo ikke. Slet ikke i forhold til, at en del af virksomheden ansatte kommer fra det sydjyske, ligesom man også ønsker at vækste mere vestpå.

– Med denne centrale beliggenhed med et godt motorvejnet, som måske snart bliver endnu bedre med Give Haderslev og Give-Viborg-motorvejen på tegnebrættet, er det lettere at tiltrække arbejdskraft fra andre steder i landet, og det er helt klart vores ambition at skulle vækste de næste år, siger Claus Stadsbjerg Nybæk.

Nemmere at samle tropperne

Man har lejet sig ind i den karakteristiske 12-kantede hovedbygning, som skal være Uhre & NybækApS nye hovedkvarter. Derudover har man lejet noget lagerplads, ligesom man også har brugsret over fællesarealer såsom kantine og mødefaciliteter.

Fixini/Utoft Kids Group bruger selv noget plads til lager, og derudover er der 365 kvadratmeter, der kan lejes.

– Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes med det her lejemål. Det er pæne præsentable bygninger beliggende i et godt område, og så er Give jo en rigtig fornuftig by i et vækstområde. Nu er vi alle tættere på hinanden her i firmaet og kan ses noget oftere med denne her placering. Vi har nemlig en del teknikere, der kommer fra det sydlige område, så det her er helt ideelt, konstaterer Claus Stadsbjerg Nybæk.

Uhre & Nybæk nye kontor i Give

 

Artikel af redaktør Jim Hof, Give Avis