30. april 2015

Paralign, opretning af valser og ruller

Opretning er mere end bare forholdet i mellem koblinger på f.eks. en motor og en pumpe. Opmåling af turbiner, boringer i kompressorer, opretning af skrueaksler er nogle af de lidt mere spidsfindige opgaver, som kræver bedre udstyr og større kompetencer.

Vi har produkterne og kompetencerne til disse relative svære opgaver. Udstyr til opretning af valser, er det danske marked dog ikke stort nok til, og vi har derfor haft besøg af Mikael Ankarbratt fra MLT i Sverige, for et par måneder siden.

MLT og Mikael, har i mange år udført måleopgaver og korrektioner, på en lang række forskellige typer maskiner, i forskellige typer industrier. Fælles benævnelsen er maskiner med valser, der kan måles hurtigt og meget nøjagtigt med Paralign.

Paralign, som er afbilledet her under, er cirka en meter lang og består af 3 gyroskoper samt lidt ekstra software og hardware. De 3 gyroskoper er hver især på størrelse med en mellemstor knytnæve og de måler på deres position i forhold til jordens rotation.

Paralign

Vi har under Mikaels besøg, været hos 3 forskellige virksomheder og demonstrere virkemåde og resultater, ved måling på 4 valser. De 5 minutter, som det tager Paralign, at foretage egen kalibrering, føles som en evighed i forholdet til måling af valserne.

Resultatet kommer umiddelbart og så kan man i realiteten påbegynde korrektion, et billed fra én af demo målingerne, hvor der kunne påvises store forbedringspotentialer.

Paralign Test

 

Det skal lige nævnes, at valserne ved denne demonstration, blev foretaget med en afstand på 10 meter i mellem nr. 1 og nr. 4.

Med Paralign, kan der måles 80 – 120 valser på en god lang dag. Hvis man vil rette op samtidigt, skal der helst være 2 teams, på 2 teknikere, for at kunne følge med optagelsen af målingerne.

Kontakt os endelig, hvis du er interesseret i en fremvisning, den første demonstration har nu resulteret i en konkret opgave, som vi skal udføre sammen med MLT.