Trykkeri maskiner er ofte placeret i slutningen af produktionskæden. Det er kun logisk, at disse maskiner i høj grad definere opfattelsen af slutproduktet. Kvaliteten i trykkeriprocessen kræver derfor meget opmærksomhed. Et præcist udskrevet billede er vigtigt i mange områder i hverdagen. Trykmaskiner anvendes, for eksempel, til at udskrive aviser, pakker og dekorationer.

Dagens aviser er generelt udskrives ved hjælp af offsettryk proces med mindst fire primære farver. For trykning af pakker er der endda så mange som ti eller flere farver i et enkelt dybtryk eller flertryks maskine.Valse parallelitet er afgørende for at nå den ønskede register præcision og for problemfri falsning og indpakning. Især for målemaskiner med meget lange baner, såsom avis web printere og dybtryk maskiner, er PARALIGN systemet fra PRÜFTECHNIK er blevet standard. Indpakningsmaskiner i trykkerier systemer kan drives ved hjælp af kardanaksler, i hvilket tilfælde drivmotorerne ofte er monteret på separate fundamenter.

På grund af den mekaniske belastning under indføring af web-ruller, der vejer op til flere tons, ændre indpakningsmaskiner deres position i forhold til drivenhederne i løbet af tiden. Regelmæssig kontrol af opretningen af fremdriftssystemer kan forhindre slid på de koblede aksler og derved forhindre uplanlagte driftsstop. I tilfælde af opløsningsmiddel-baserede udskrivning, skal opløsningsmidlerne genindvindes fra udsugningsluften. Derfor skal opretningen indgangs og udgangs akslerne på motor-pumpe anlægget i udsugningsområdet, regelmæssigt kontrolleres og korrigeres med laserbaseret opretnings systemer